Éremmel tér haza a magyar válogatott!

A 2015-ös magyar diákolimpiai válogatott július 19-én érkezett a bulgáriai Blagoevgradba. Alábbi képünkön a versenyzők: 
Ugrin Bálint, Fehértói- Nagy Lili, Bíró Barna Soma, Für Viola, Diviki-Nagy Botond (hátsó sor); Tímár Veronika, Duli Dániel, Balázs Ákos, Zijan Győző Yang kísérőtanár (első sor)
 
 
 
A csapat másik kísérőtanára, Vértes Judit írta a július 24-i eredményhirdetést követően:
 
"Az egyéni verseny értékelésekor lélegzetvisszafojtva hallgattuk, mikor hangzik el végre egy magyar név, és az elismerő oklevelek (honorary mention) után a bronzérmeknél egyszer csak azt hallottuk, hogy Bálint Ugrin! [...] Kimondhatatlanul büszkék vagyunk nemcsak Bálintra, aki első olimpiai részvétele alkalmával dobogós lett, hanem a magyar csapat többi hét tagjára is, akik derekasan helyt álltak, s remélhetőleg rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodva térnek holnap haza.
 
Az olimpia szervezőinek, a zsűri elnökének és az önkéntes bolgár segítőknek külön is köszönetet mondtunk, hiszen az esemény valóban profi és gördülékeny módon zajlott.
 
Ígérjük, hogy honlapunkon hamarosan részletesebben is beszámolunk a héten történtekről."
 
Szívből gratulálunk Ugrin Bálintnak és a magyar válogatott minden tagjának! A diákok fényképes élménybeszámolóját elolvashatod honlapunkon.
 
Az összes eredmény megtekithető az idei döntő honlapján.
 
A Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpiára való felkészülés és a kiutazás a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum mint a Nemzeti Tehetség Program szakmai szervezete javaslata alapján az Emberi Erőforrások Minisztériuma anyagi támogatásával valósult meg.