Májszúri világdöntő: három díjjal tér haza a válogatott

 

 

Az indiai Májszúrban megrendezett 14. Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián rendkívül sikeresen szerepelt a válogatott. A július 25. és 29. között lezajlott világversenyen egyéni kategóriában három díjat is szereztek a magyar diákok. 

Bronzérmet szerzett Mazzag Bálint (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium), dicséretben pedig két diák is részesült: Diviki-Nagy Botond (ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium, Budapest) és Souly Alexandra (Pécsi Janus Pannonius Gimnázium).

Gratulálunk a díjazottaknak és a magyar válogatott minden tagjának a kitűnő szereplésért! Részletesebb hírekkel és a diákok élménybeszámolójával később jelentkezünk. Vértes Judit kísérőtanár beszámolója Facebook-oldalunkon már olvasható.
 
A Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpiára való felkészülés és a kiutazás a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum mint a Nemzeti Tehetség Program szakmai szervezete javaslata alapján az Emberi Erőforrások Minisztériuma anyagi támogatásával valósult meg (ref. NTP-NTV-16-B-0001).